enter
close

Inzicht kosten grootste belemmering duurzaam vastgoed

De belangrijkste belemmering voor het duurzaam maken van commercieel vastgoed, is vooraf inzicht krijgen in de kosten en baten. Dat blijkt uit onderzoek van het Vastgoedforum Midden-Nederland onder projectontwikkelaars, consultants, makelaars en ambtenaren naar de duurzaamheid van vastgoed (http://tinyurl.com/buzlc7u).

Sinds duurzaamheid aandacht heeft roepen opdrachtgevers, directeuren, wethouders, etc. etc. dat hun gebouw duurzamer moet zijn dan die van de buren. Een beter label of een hogere scoren… als het maar beter is dan… Tot dat tijdens de ontwerpfase blijkt dat het budget niet toereikend is. Vaak wordt nagelaten om VOORAF inzichtelijk te maken van de consequenties zijn van de (hoge) duurzaamheidsambitie.

Tijdens mijn opleiding is mij door een zeer vasthoudende professor geleerd: Bezint eer gij begint! Ik wordt hier nog steeds ‘s-nachts wakker van. Zoals ook uit het onderzoek naar het verminderen van falen in het ontwikkelen van duurzaam vastgoed blijkt, toets vooraf of de gestelde duurzaamheidsambitie te realiseren zijn. Zowel technisch als financieel. Maveric kan u helpen met het vooraf toetsen van de haalbaarheid van uw duurzaamheidsambities.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *